КАКВО ПРАВИМ

СРУЖЕНИЕТО Е ОРГАНИЗАТОР НА:

ФУТБОЛЕН ТУРНИР „НОВИ ЛЕГЕНДИ“

„НОВИ ЛЕГЕНДИ“ е стандартен футболен блиц турнир, който се провежда в рамките на до два дни. Участниците се регистрират и играят по правилата обявени на официалната страница на турнира- newlegends.eu.

Състезателите са включени четири категории- мъже над 18 години, жени над 18 години, деца до 12 години и смесени отбори. Турнирът в катекория „Мъже“ и категория „Жени“ се играе веднъж годишно, а в категории „Деца до 12 г.“ и „Смесени отбори“- два пъти в годината.

Категория „МЪЖЕ“
Като най – популярен спорт сред мъжете, футболът неизменно присъства под една или друга форма е ежедневието им.
Настоящият турнир е насочен към активно спортуващите, търсещите нови предизвикателства  и перспективи.

Турнирът ще се проведе на 11 и 12 май, като право на участие ще имат лица навършили 18 години към дата на започване на турнира.

Категория „ЖЕНИ“
 Състезанието в категорията  се организира с цел насърчаване и популяризиране на женския футбол в България.
В последните години се наблюдава повишен интерес към женския футбол и тази безпорно атрактивна категория печели все повече привърженици.
Състезанието ще се проведе на 18 и 19 май, като право на участие ще имат лица навършили 18 години към дата на започване на турнира.

Категория „ДЕЦА“
 Турнирът в категорията за деца до 12 години е насочен към подрастващите като им дава възможност за отборна и личностна изява, развива усещането за участие в събитие изискващо тяхното присъствие и им придава индивидуалност по време на екипната игра.

В състезанието ще имат възможност да се изявят участници в две възрастови групи – родени през 2007-2008 г. и през 2011-2012 г.
Турнирът ще има три издания през 2019 г., съобразени с училищната програма:
09-10 март – Първо издание
25-26 май – Второ издание
05-06  октомври – Трето издание

Категория „СМЕСЕНИ ОТБОРИ“
В тази категория на основния турнир участват само смесени отбори, съставени от равен брой мъже и жени.
Състезанието има за цел да стимулира физическата активност  и да постави на изпитание добрата координация и умението за  екипна игра в по-нетипична среда.

Двете издания на турнира ще се проведат на 13-14 април и 02-03 октомври, като право на участие ще имат лица навършили 18 години към дата на започване на турнира.

ФУТБОЛЕН ТУРНИР „ЧЕТИРИ СЕЗОНА“

„ЧЕТИРИ СЕЗОНА” е футболен блиц-турнир с четири издания в годината- „Пролет“, „Лято“, „Есен“ и „Зима. Провеждането на състезанията ще започва в деня на астрономическото настъпване на съответния сезон или в първата следваща го събота.

Турнирът може да се определи като абстрактен, тъй като основната идея е чрез различния поглед и нестандартните правила да се ангажира вниманието на обществеността и да се даде възможност на участниците и публиката  да се забавляват чрез футболната игра.

Категория „ПРОЛЕТ“ – BUBBLE BALL
 „Bubble ball” е версия на футболната игра, която е изключително атрактивна за участниците и най-вече за публиката.
В състезанието играчите носят полиетиленов  балон, който ги покрива от главата до бедрото. Краката остават свободни, за да могат играчите да се предвижват по терена и да нанасят удари по топката.
Срещите се играят на закрито, като ще важат правилата на игра, обявени на официалната страница на турнира.
Състезанието ще се проведе на 23 и 24 март.

 

Категория „ЛЯТО“ – EXTREAM
 „ЕКСТРИЙМ” е състезание за напреднали. Срещите се играят на открит наклонен терен, като ще важат правила на футболната игра от  турнира „НОВИ ЛЕГЕНДИ – Мъже”.

Състезанието ще се проведе на 22 и 23 юни.

 

 

 

Категория „ЕСЕН“ – Veni, Vidi, Vici
 Изданията на турнира в категорията „ЕСЕН” ще са с тематична насоченост, като през 2019 година се предвижда състезанието да носи името “Veni,Vidi, Vici”, а стандартните футболни екипи на играчите да са заменени с римски тоги.
Срещите ще се играят на стандартен терен с искуствена тревна настилка, като ще важат правила на футболната игра от  турнира „НОВИ ЛЕГЕНДИ – Мъже”.

Състезанието ще се проведе на 28 и 29 септември.

 

Категория „ЗИМА“ – Ice age
 „ЛЕДЕНА ЕПОХА” е състезание, което поставя на изпитание възможностите на играчите. Срещите се играят на закрит заледен терен като ще важат правила на футболната игра от  турнира „НОВИ ЛЕГЕНДИ – Мъже”.

Състезанието ще се проведе на 21 и 22 декември.